2 Nisan 2015 Perşembe

Kitabın Zararları


Şuana dek sürekli kitapların ne kadar faydalı şeyler olduğu üzerinde duruldu. Ufkunu genişletmesi, genel kültüre katkısı ve onlarca yararı olduğu söylenip duruldu sürekli.

Hiç mi zararı yok bu şeylerin?

Düşünelim...



Boş Zamanlarınızı Çalar



Otururuz büyük bir heyecanla kitabın başına. Şöyle 50-100 sayfa okuyup derse geçeyim planı yaparız. Ama o da ne! Durduramayız kendimizi. Kitap bizi sürüklerde sürükler. Bir bakmışızki kitabın sonuna gelmişiz. Zaman akmış gitmiş.



Ağaçların Düşmanıdır



Kitabın hammaddesi kağıttır, bilindiği üzere kağıdında hammaddesi ağaçtır. Ne kadar kitap o kadar ağaç kesimi anlamına gelir. Siz sürekli kitap almaya devam ettikçe üretim ihtiyacı artar. Böylelikle ağaçlarımız istila edilmeye devam eder.


Gözlerinizi Bozar




Okumak iyi, güzel, hoş ama malesef gözlerimiz bozulmamaya karşı garantili değiller. Zevkle kitaplarımızı okuruz. Bazen karanlıkta hafif loş ışıkla, bazen aydınlıkta. Bir süre sonra miyopluk baş göstermeye başlayacak ve gözlüğe mahkum olmaya başlayacaksınız.


Asosyal Yapar


Millet o cafe senin bu bar benim gezerken siz kitaplarınızı gömülmüş halde olacaksınız. Kitap okumayanlar her şeyi eksiksiz bildiği için vaktini kitaba ayıran asosyal kişi siz olacaksınız. Gezemeyeceksiniz, yeni insanlarla tanışamayacaksınız, sosyalleşemeyeceksiniz git gide asosyalleşeceksiniz.


Yer İşgal Eder


Aldığınız ve sürekli almaya devam ettiğiniz kitaplar bir süre sonra evinizdeki tüm boşlukları dolduracağı için size hareket edecek yer kalmayacaktır.


Gördüğünüz gibi ne kadar da zararlı şeyler şu kitaplar. Aman ha sakın evlerinize bu zararlı şeyleri sokmayın (!)





1 yorum: